Üniversitemiz

tekirdağ

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, birçok alanda sunduğu imkânlar ile Üniversitemizi tercih eden ve edecek olan öğrenci ve velilerimize dinamik bir Üniversite hayatı sunmaktadır. Üniversitemiz, kurulduğu 2006 yılında 2 Fakülte, 1 Yüksekokul, 9 Meslek Yüksekokulu olmak üzere toplam 17 birimle akademik hayata adım atarken; bugün 10 Fakülte, 1 Devlet Konservatuvarı, 3 Enstitü, 3 Yüksekokul, 11 Meslek Yüksekokulu, 11 Uygulama ve Araştırma Merkezi ve 5 Bölüm Başkanlığı olmak üzere 44 Akademik birimle çalışmalarını sürdürmektedir. Hukuk Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültelerinin öğretim üyeleri kadroları tamamlanınca öğrenci alımı gerçekleştirilecektir. Her yönden geleceğe umutla bakan ve bu yolda emin adımlarla yol alan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, gençlerimizi özlediğimiz Türkiye vizyonuna hazırlamak üzere kendine düşen misyonu yerine getirmek için son hızla çalışmaktadır. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) öncülüğünde oluşturulan "2018 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi" sonuçlarında 206 üniversitenin toplam verilerine göre Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 49. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Trakya’da ilk 50’de olan tek üniversiteyiz. Üniversitemiz köklü fakülteleriyle öğrencilerine daha iyi eğitim ve bölgeye daha iyi hizmet vermek için güçlü ve dinamik kadrosunu sürekli arttırmaya gayret etmektedir. Bu amaçla alanında uzman ve yetkin personelleri bünyesine katmaktadır. Kuruluş yıllarında 7-8 bin olan öğrenci sayımız ise bugün 30 bini geçmiştir.

Kurulduğu günden bu yana gösterdiği başarılı performans ile Türkiye’nin en hızlı gelişen üniversitelerinden biri olan ve bölgenin lokomotifi konumuna yükselen Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi; tarım, sanayi ve liman şehri olan Tekirdağ’a, üniversite şehri olmanın avantajlarını da kazandırmıştır. Bu sayede üniversitemiz ilimize ve bölgemize zengin maddi olanaklar ve fırsatlar sunmaktadır. İl ekonomisine olan bu katkısı dolayısıyla Tekirdağlı hemşerilerimiz ve esnafımız arasında Üniversitemizin gelişimi yakından takip edilmektedir.

Sayılarla Üniversitemiz: http://www.nku.edu.tr/sayilarlauniversitemiz

Avantajlarımız

Üniversitemiz, Marmara ve Karadeniz’in kıyısında, büyüyen bir şehirde ve yaşam olarak güvenli, huzurlu ve sakin bir il olan Tekirdağ’dadır. İlimizin kara, hava, deniz ve demiryolu gibi zengin ulaşım olanaklarının kesişim noktasında oluşu ve İstanbul gibi büyük bir metropole ve onun Avrupa’ya olan ulaşım ağlarına yakınlığı, öğrencilerimiz ve veliler açısından Üniversitemizi tercih nedenidir. Hinterlandı Bulgaristan ve Yunanistan’a varan ilimiz ve şehrimizin coğrafi avantajları, var olan ve yapılması planlanan ulaşım olanakları sayesinde yakın gelecekte Üniversitemiz için de artacaktır. Tamamlandığında, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçen Kuzey Marmara Otoyolu’nun mikro ölçekte Anadolu ve Trakya, makro ölçekte Asya ve Avrupa arasında sağlayacağı kesintisiz ulaşım imkânının Üniversitemizin tercih edilirliğine yapacağı katkı yadsınamaz. Çanakkale 1915 köprüsü ile birlikte ülkemizin ulaşım ağlarının en büyük projelerinden Marmara otoyol ringinin kuzey kısmının ilimizden geçecek olması ise Üniversitemize hem yakın illerden hem de ülkemizin dört bir yanından gelen öğrencilerimiz için, başta bir saat uzaklıktaki İstanbul havalimanına ulaşım olmak üzere çok büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Hâlihazırda Üniversitemize öğrenim için her gün İstanbul’dan özel servis imkânlarıyla geliş gidiş yapan öğrencilerimiz bulunmaktadır. Tekirdağ Çorlu Havaalanı’nın varlığı da öğrencilerimize ve misafirlerimize bu manada fırsatlar sunmaktadır. Ayrıca konumu bakımından Avrupa’nın yeni transfer noktası ünvanını hak eden ve devler liginde kendine yer bulan İstanbul Havalimanı, Tekirdağ’a fiziksel yakınlığı (1 saat ) dolayısıyla ulaşımda ulusal ve uluslararası fırsatlarıyla Üniversitemize de bir kapı açmaktadır.

 

Öğrenci Odaklı Üniversite


Öğrenci odaklı eğitim anlayışının eseri olan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi donanımlı kampüsü ve yenilikçi eğitim anlayışıyla öğrencilerimize hak ettikleri modern ve kaliteli bir üniversite eğitimi sunuyor. Eğitim öğretim planlamalarını öğrenci odaklı olarak planlayan Üniversitemiz, öğrencilerimizin ihtiyacı ve talepleri doğrultusunda çalışmalarını yürütmektedir. Üniversitemizde bireysel yetenekleri önemseyen, uygulamalı eğitim kanalları ve araştırma merkezleriyle katma değer yaratan bir kurumsallaşma hedeflenmektedir. Öğrencilere, personel ve halka açık olarak çok çeşitli alanlarda ücretsiz kurslar düzenleyen Üniversitemiz, sosyal alanda öğrencilerimizin kendilerini ve ilgi duydukları alanları geliştirmelerine büyük önem vermekte ve öğrenci topluluklarını desteklemektedir. Halen devam eden kurslar üniversitemiz internet sitesi üzerinden takip edilebilir.
Üniversitemiz, mevcut spor kompleksi ve alanlarının genişletilmesi çalışmalarına da hızla devam etmektedir. Ayrıca Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimiz barınma konusunda herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmamaktadır. İl merkezi ve ilçelerimizdeki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ve çok sayıda apart ve özel yurtla öğrencilerimizin barınma ihtiyacı karşılanmaktadır.

İstihdam ve Kariyer

Ülkenin ve Trakya Bölgesi’nin en canlı sanayisinin istihdam kaynakları ile iç içeyiz. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak hedefimiz, dünya istihdam piyasasında yerini alacak kaliteli mezunlar ve profesyoneller yetiştirmektir. Ülkemizin tarım, sanayi ve ticarette en büyük işletmelerinin faaliyette bulunduğu Çorlu ve Çerkezköy başta olmak üzere 11 Organize Sanayi Bölgesi ve Avrupa Serbest Bölgesi ile şehrimizde bulunan Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise Rotterdam ve Hamburg’dan sonraki üçüncü büyük konteyner limanı Asyaport, öğrenci ve mezunlarımız için önemli bir avantaj sağlamaktadır. Üniversite-Sanayi işbirliği yönünden çok sayıda fırsatın bulunması ve yerel paydaşların sürece katılmada istekli olmaları nedeniyle üniversite yaşamı ve mezuniyet sonrası için uygulama ve iş imkânları böylece üniversitemiz için çok daha kolaylaşmaktadır. Bu doğrultuda sanayi kuruluşlarıyla yaptığımız işbirlikleri sayesinde “Sektör Tümleşik Eğitim” içeriğinde öğrencilerimize her türlü uygulamalı eğitim imkânını sunmaktayız. Bununla birlikte hazırlık sınıflarımız aracılığıyla küresel iletişim için iş dünyasına gerekli olan yabancı dil öğretimine de önem vermekteyiz.

Öğrencilere iş dünyasını tanıtıcı bilgiler sunarak, her adayın piyasa nitelik ve gereklerine göre mesleki ve kişisel becerilerini arttırabilmesi için faaliyet ve çalışmalar yürütmek, kariyer planlamasının etkin bir şekilde yapılabilmesi için adaylara danışmanlık ve bilgilendirme hizmeti vermek, merkezde yapılan çalışmaların sonuçlarını kurum ve kuruluşlarla paylaşarak bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmak maksadıyla Üniversitemizde ‘Kariyer Araştırma ve Uygulama Merkezi (NKÜKAM)’ kurulmuştur. Bu merkez aracılığıyla Üniversitemizde çeşitli kariyer fuarları düzenlenmekte ve düzenlenene fuarlara katılım sağlanmaktadır.

Öğrencilere iş dünyasını tanıtıcı bilgiler sunarak, her adayın piyasa nitelik ve gereklerine göre mesleki ve kişisel becerilerini arttırabilmesi için faaliyet ve çalışmalar yürütmek, kariyer planlamasının etkin bir şekilde yapılabilmesi için adaylara danışmanlık ve bilgilendirme hizmeti vermek, merkezde yapılan çalışmaların sonuçlarını kurum ve kuruluşlarla paylaşarak bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmak maksadıyla Üniversitemizde ‘Kariyer Araştırma ve Uygulama Merkezi (NKÜKAM)’ kurulmuştur. Bu merkez aracılığıyla Üniversitemizde çeşitli kariyer fuarları düzenlenmekte ve düzenlenene fuarlara katılım sağlanmaktadır.

;‘Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NAKSAM)’ ise yurt içinde ve yurt dışında kadın sorunlarıyla ilgili her alanda inceleme, araştırma, toplantı, yayın, konferans, kültürel projeler ve eğitim çalışmaları yapmak, mevcut sorunları çözüm önerileri ile ortaya koymak ve bunların uygulanmasını sağlayarak ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmak için kurulmuştur. Özellikle ekonomik sorunlar, kooperatifçilik, kadın istihdamı ve girişimcilik konularında çalışmalar gerçekleştirmektedir.

Engelsiz Üniversite

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi fakülte, yüksekokul ve sahip olduğu laboratuarlar ile sosyal, kültürel ve spor tesisleşmesini sürekli artırarak, günün ihtiyaçlarına cevap veren modern binaları ile yükseköğretimin ihtiyaç duyduğu teknoloji ve kaliteye önem veren bir Üniversite olmuştur. Üniversitemiz bu sayede Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen 'Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı ve 2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödül Töreni’nde ödüle layık görülerek Turuncu Bayrak almıştır. 28 farklı üniversiteye toplamda 126 bayrak ödülü verilirken, bu çerçevede 26 üniversite 92 turuncu bayrak hak etmiştir. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu da engellilerle ilgili ‘Mekânda Erişim’ konusunda yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı Turuncu Bayrak almaya hak kazanarak Üniversitemizi gururlandırmıştır. Üniversitemiz Rektörlük Binası, Tıp Fakültesi Dekanlığı Morfoloji binası, Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Fen Edebiyat Fakültesi ile Merkezi Derslikler ise Engelsiz Üniversite Ödülleri 2019’da ‘Mekânda Erişim’ alanında ödüle aday olmaya hak kazandı.

Uluslararası Değişim Programları

Uluslararası işbirlikleri ve sosyal sorumluluk projeleri ile her zaman öğrencilerinin, şehir ve bölge halkının hizmetinde olan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi uluslararası düzeyde ilişkilere de ayrı bir önem vermektedir. Bilimin evrenselliği çerçevesinde, çok sayıda yabancı üniversite ve bilim kuruluşu ile ortak projeler yürütmektedir. Erasmus ve Bologna süreçleri ile bir dünya üniversitesi olma yönünde kararlılıkla ilerlemekteyiz ve uluslararası işbirliklerimiz ve projelerimiz ile her zaman öğrencilerimizin yanındayız. Aynı zamanda, sosyal sorumluluk ve bilimsel üretkenlik misyonumuz çerçevesinde 11 araştırma merkezimizle çok çeşitli alanlarda faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.

Üniversitemizin uluslararası platformlarda tanıtımını yapmak, kültürel ve bilimsel konularda uluslararası ilişkilerini geliştirmek, öğrenciler ve akademik personelin entellektüel, kültürel ve kişisel deneyimlerini zenginleştirmek ve geliştirmek amacıyla kurulan ‘Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (NAKDİM)’ bünyesinde Uluslararası Akademik İş Birlikleri Ofisi, Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü, Farabi Değişim Programı Koordinatörlüğü, Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü ile Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü bulunmaktadır. Bugüne kadar bu merkezimizdeki koordinatörlüklerinin programları aracılığıyla Almanya, Azerbaycan, Afganistan, Yunanistan, Bulgaristan, Bosna Hersek, Çin, İtalya, Ukrayna, Kamerun, Moğolistan, Türkmenistan ve Pakistan gibi ülkelerden yüzlerce öğrenciyi üniversitemizde ağırladık. Türk Cumhuriyetleri’ndeki öğrenciler de ikili anlaşmalarımız aracılığı ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini tercih etmekte ve üniversitemizde öğrenim görebilmektedir. Erasmus ve Mevlana gibi uluslararası öğrenci değişim programları ile de hem yurtdışına öğrencilerimizi gönderdik, hem de Üniversitemizde yurtdışından gelen misafir öğrencileri ağırladık. Ayrıca Erasmus Plus kapsamında Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği faaliyetleri için onlarca yabancı akademisyen Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini tercih ederken, kendi akademisyenlerimiz de sunduğumuz bu fırsattan yararlanarak yurtdışı ders verme ve eğitim alma hareketliğine katılmışlardır.

Yabancı Uyruklu Öğrenciler


Balkanlar ve komşu ülkelerdeki soydaşlarımız, ülkelerine olan yakınlığı ve avantajlı konumu dolayısıyla Üniversitemizi seçmektedir. Üniversitemizde ise Balkan tarihi, ekonomisi, politik, sosyal ve kültürel yapıları hakkında araştırmalar yapmak, bilimsel etkinlikler düzenlemek, Balkanlar’la ilgili yurt içi ve yurtdışındaki resmî kurumlar ve sivil toplum örgütleriyle iş birliği yapıp projeler ve bilimsel yayınlar üretmek maksadıyla kurulan ‘Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BALKAM)’ bulunmaktadır. Ayrıca Rumeli Araştırmaları Enstitüsü’nün de kurulması çalışmaları sürmektedir. Bu girişimimiz Üniversitemizi Türkiye’deki 3. Balkan kontenjanlı üniversite yapmıştır. Bu da Üniversitemizin Yabancı Uyruklu Öğrenci alımında diğer üniversitelerden farklı bir kontenjan havuzundan faydalanmasını sağlamıştır. Yabancı öğrenci alımında ayrıca Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) kriteri kaldırılmıştır. Artık diploma notu ile yabancı öğrenci alacağız. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak Tekirdağ’da bir Balkan Üniversitesi olduğunu göstermek niyetindeyiz. Şuanda 690 olan yabancı uyruklu öğrenci sayımızı bu sayede ilk dört yılsonunda 5 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Eğitimde kaliteyi düşürmemek adına bunu aşamalı olarak gerçekleştireceğiz. Örneğin bu yıl kontenjan 1071, bunun 800’ü Balkan ülkelerinden olacak.

Üniversitemiz bünyesinde, yabancı uyruklu öğrencilerimizin Türkçe öğrenebilmesi için faaliyetler de yürüten ‘Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)’ de mevcuttur. Bu merkezimiz Türkçe’nin öğretimi üzerine yöntem ve teknikler uygulamak ve geliştirmek, Türkçe eğitimi programları çerçevesinde Türkçe’nin eğitimi-öğretimi ile ilgili uygulama ve araştırmalar yapmak, kendi faaliyet alanlarıyla ilgili projeler üretmek ve bunları yayın organları aracılığıyla paylaşmak için kurulmuştur.

Kütüphane

Her geçen yıl büyüyüp gelişen Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi; geleceğin üniversitesini inşa ederek, yarınlarımızın teminatı gençlerimize modern şartlarda eğitim imkânı sağlamayı amaçladığından, mevcut Merkezi Kütüphanesinin yetersiz kalması sebebiyle üniversitemize ve şehrimize daha modern bir kütüphane kazandırmayı planlamaktadır. Dünyada kütüphaneler sadece kitapların muhafaza edildikleri binalar olarak değil, dijital gelişmelerle entegrasyonu sağlanmış, tüm kullanıcılarının sosyalleşme mekânları olarak değerlendirilmekte ve buna göre inşa edilmektedir. Üniversitemiz de dünyamızdaki gelişmeleri izleyerek öğrencisinden, araştırmacısına modern şartlarda bilgi ve kaynağa erişebilmelerini sağlamak ve onlara daha iyi bir çalışma ortamı oluşturabilmek arzusundadır. Bu maksatla Değirmenaltı Yerleşkesi içerisinde 11 bin metrekare alan üzerinde, 7 gün 24 saat hizmet verecek Merkez Kütüphane binasının inşaat çalışmalarına başlanmış ve devam etmektedir.

Bilim ve Teknoloji

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi bilim ve teknoloji üretebilen, ürettiği bilim ve teknolojiyi toplumsal ve ekonomik faydaya dönüştürebilen, dünya bilim ve teknolojisine katkıda bulunan saygın bir Üniversite olma yolunda emin adımlarla yürümektedir. Bu amaçla gerçekleşen faaliyetlerimiz bilim ve teknoloji alanındaki uluslararası ilişkilerimizi geliştirerek, ülkemizin araştırma ve yenilik kapasitesinin tanınmasına, dolaylı olarak da ülkemizin uluslararası ilişkilerde hak ettiği yeri almasına katkı sağlamaktadır.

Üniversitemiz bünyesinde kurulan TEKNOPARK ve Teknoloji Geliştirme Bölgesi (NKUTEK) ile sanayimize bilimsel anlamda destek ve katkı sağlamaktayız. OSB’ler ve KOBİ’lere yönelik AR-GE çalışmaları da yapan ve bunları destekleyen Üniversitemiz, bu doğrultuda başta Valiliğimiz ve ilgili kurum ve kuruluşlarla, Trakya Kalkınma Ajansı, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, KOSGEB, Ticaret ve Sanayi Odaları ile işbirliğine giderek Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER)’in de kuruluşunda yer almıştır.

Üniversitemiz, bilimsel araştırma proje desteklerinin yanı sıra, üniversiteler, yerel yönetimler, kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları arasında eşgüdüm sağlamakta, işbirliğini geliştirecek platformlar oluşturulmasına katkıda bulunmaktadır. Bu amaçla 3 Enstitü, 11 Uygulama ve Araştırma Merkezi ve araştırmacılar tarafından yönetilen bilimsel araştırma proje tekliflerinin değerlendirilmesi, kabulü, desteklenmesi, bunlara ilişkin hizmetlerin yürütülmesi, izlenmesi, sonuçlarının değerlendirilmesi ve kamuoyuna duyurulması ile ilgili çalışan Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi ile faaliyetlerimiz devam etmektedir.

Uygulama ve Araştırma Merkezlerimizden ‘Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (NABİLTEM)’, üniversite birimlerinin ortak ihtiyacı olan ileri araştırma düzeneklerini temin ederek, üniversite bünyesinde veya merkeze bağlı olarak kurulan AR-GE birimlerinde ortak kullanıma sunmak amacıyla kurulmuştur. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Trakya Verimlilik ve İnovasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (TRAVİM)’ ise üretim ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar ile enerji ve üretim verimliliği ekseninde işbirliklerini geliştirmek, geliştirilen işbirliklerini sürdürülebilir kılmak, bu kapsamda akademik bilginin sanayi ve toplum ile entegrasyonunu sağlamak, Üniversitemiz akademisyenlerinin, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin üretim ve hizmet sektöründe katma değer yaratan, istihdama ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefleyen çalışmalar gerçekleştirmesini sağlamak, verimlilik ekseninde ulusal ve uluslararası projeler üretmek için aynı çapta işbirlikleri tesis etmek için kurulmuştur. ‘Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NKUZEM)’, uydu, ses, grafik, bilgisayar, çoklu ortam gibi araçların yardımıyla eğitimi uzaktaki öğrencilere ulaştırarak, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, daha geniş kitlelere eğitim hizmeti götürmek, farklı mekânlardaki uzmanlardan yararlanmak ve her bireye kendisine uygun hız ve yöntemle öğrenme imkânı sağlayarak ihtiyaç duydukları eğitimi vermek için kurulmuştur. ‘Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DHUAM)’ ise uluslararası etik standartlara uygun şekilde deney hayvanlarının üretimi, temini ve bakımının yapılması ile hayvanların etik ölçüler içinde bilimsel çalışmalarda kullanılmasına olanak sağlanmak maksadıyla kurulmuştur.

Tarımda bitki biyoteknolojisi ve moleküler genetik alanında yeni hedefler ve yeni stratejiler ortaya koymak adına Ziraat Fakültemizin Naip’te yer alan ZİRAATbiyotek adlı merkezinde ise bitki doku kültürü ile yılda bir milyon bitki üretilmesi hedefleniyor. Köseilyas’ta yer alan Ziraat Çiftlik Park ile de hayvancılıkta tarımsal biyoteknoloji uygulamaları gerçekleştirilmektedir.

Yerli ve Milli Uygulamalarımız

Trakya’da tohumculuğu geliştirmek, yerli ve milli hale getirmek için Trakya Kalkınma Ajansı ve bölgemizdeki tohumculuk firmaları ile Trakya Tohum AŞ’yi kurduk. Trakya ve ülke tarımı için önemli araştırmalar yürüten köklü Ziraat Fakültemizin ürettiği ve projelendirdiği ürünler de bu yolla üretici ve çiftçiye ulaştırılacak.

Ülkemizde havacılık sektöründeki gelişmeler ve bu gelişmelere bağlı olarak yerli ve milli üretim alanları içerisinde kablo ve kablaj konusunda kümelenme odağının NKÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi olması belirlendiğinden bu konuda yapılması gerekenler için Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinde bir “Mükemmeliyetçilik Merkezi” kurulması planlanmaktadır.

Kütüphane

Her geçen yıl büyüyüp gelişen Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi; geleceğin üniversitesini inşa ederek, yarınlarımızın teminatı gençlerimize modern şartlarda eğitim imkânı sağlamayı amaçladığından, mevcut Merkezi Kütüphanesinin yetersiz kalması sebebiyle üniversitemize ve şehrimize daha modern bir kütüphane kazandırmayı planlamaktadır. Dünyada kütüphaneler sadece kitapların muhafaza edildikleri binalar olarak değil, dijital gelişmelerle entegrasyonu sağlanmış, tüm kullanıcılarının sosyalleşme mekânları olarak değerlendirilmekte ve buna göre inşa edilmektedir. Üniversitemiz de dünyamızdaki gelişmeleri izleyerek öğrencisinden, araştırmacısına modern şartlarda bilgi ve kaynağa erişebilmelerini sağlamak ve onlara daha iyi bir çalışma ortamı oluşturabilmek arzusundadır. Bu maksatla Değirmenaltı Yerleşkesi içerisinde 11 bin metrekare alan üzerinde, 7 gün 24 saat hizmet verecek Merkez Kütüphane binasının inşaat çalışmalarına başlanmış ve devam etmektedir.

Hastanelerimiz

Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (HASTANE) ile Trakya Bölgesindeki tek gözde hastaneye sahibiz. Hastanemizde ilk kez böbrek nakli gerçekleştirilmiş olup, Sağlık Turizmi Yetki Belgesini almaya hak kazanmıştır. Hastanemiz, Tekirdağ’daki kamu hastaneleri içinde bu yetkiyi alan tek sağlık kuruluşudur. Sağlık Bakanlığı Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından yapılan denetimlerde 96 puan alınmış, bununla yetinilmeyerek uluslararası kalite ve akreditasyon için JCI süreci başlatılmıştır. 2016 yılında 20 binlerde olan toplam hasta sayısı 2019 yılı itibariyle 50 binlere ulaşmıştır. Muayene randevusu talepleri 0282 250 50 50 hattından gerçekleşirken, bir de 0534 461 18 65 Whatsapp Çözüm Hattı bulunmaktadır.

Ayrıca Veteriner Fakültesi için uygulama ve araştırma merkezi olacak Hayvan Hastanesi inşaatı da devam etmektedir. Tamamlandığında, bölge halkımız için hizmet verecek hem bir tarım ve hayvancılık tesisi, hem de bir sağlık yatırımını hayata geçirmiş olacağız.

Haberler Çözüm Merkezi