Üniversitemiz

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, birçok alanda sunduğu imkânlar ile Üniversitemizi tercih eden ve edecek olan öğrenci ve velilerimize dinamik bir Üniversite hayatı sunmaktadır. Üniversitemiz, kurulduğu 2006 yılında 2 Fakülte, 1 Yüksekokul, 9 Meslek Yüksekokulu olmak üzere toplam 17 birimle akademik hayata adım atarken; bugün 11 Fakülte, 1 Devlet Konservatuvarı, 3 Enstitü, 2 Yüksekokul, 12 Meslek Yüksekokulu, 16 Uygulama ve Araştırma Merkezi ve 5 Bölüm Başkanlığı olmak üzere 50 Akademik birimle çalışmalarını sürdürmektedir.

Her yönden geleceğe umutla bakan ve bu yolda emin adımlarla yol alan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, gençlerimizi özlediğimiz Türkiye vizyonuna hazırlamak üzere kendine düşen misyonu yerine getirmek için son hızla çalışmaktadır.

Üniversitemiz köklü fakülteleriyle öğrencilerine daha iyi eğitim ve bölgeye daha iyi hizmet vermek için güçlü ve dinamik kadrosunu sürekli arttırmaya gayret etmektedir. Bu amaçla alanında uzman ve yetkin personelleri bünyesine katmaktadır. Kuruluş yıllarında 7-8 bin olan öğrenci sayımız ise bugün 30 bine ulaşmaktadır.

Kurulduğu günden bu yana gösterdiği başarılı performans ile Türkiye’nin en hızlı gelişen üniversitelerinden biri olan ve bölgenin lokomotifi konumuna yükselen Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi; tarım, sanayi ve liman şehri olan Tekirdağ’a ve bölgemize zengin maddi olanaklar ve fırsatlar sunmaktadır. 280 dönüm ormanıİl ekonomisine olan bu katkısı dolayısıyla Tekirdağlı hemşerilerimiz ve esnafımız arasında Üniversitemizin gelişimi yakından takip edilmektedir.

Sayılarla Üniversitemiz:http://www.nku.edu.tr/sayilarlauniversitemiz

 

Haberler Çözüm Merkezi